Teknologia

3 innovaatiota, jotka todistavat tulevaisuuden, on jo täällä

Useimmat meistä haluaisivat kurkistaa tulevaisuuteen ja tietää, mitä nurkan takana on, mutta todellisuudessa meidän tuskin tarvitsee tehdä sitä. Edistyminen tapahtuu niin nopeasti niin monilla aloilla, että tulevaisuus siirtyy jatkuvasti tähän päivään. Kyllä, tulevaisuus on jo täällä, ja sitä on niin paljon, että se ei usein ole edes uutisarvoa. Autonäyttely saattaa paikantaa innovaation tai lääketieteen seminaari saattaa paljastaa uuden hoidon, mutta suurin osa innovaatioista menee ohi mainitsematta. Tässä on muutamia innovaatioita ja malleja, joista mielestäni kannattaa tietää, jos vain mainitakseni keskustelussa työkavereiden kanssa.

DEKA-varsijärjestelmä

Bionisten raajojen maailma kehittyy hienosti, mutta sinulle ja minulle bioniset raajat saattavat näyttää kaikki hyvin samanlaisilta. DEKA:n uusi käsivarsi on kuitenkin juuri hyväksytty tuotantoon, ja se on suuri askel eteenpäin. Se on ensimmäinen bioninen raaja, joka voi itse asiassa liikuttaa kahta niveltä samanaikaisesti. EMG-elektrodit havaitsevat käyttäjän aikomukset ja voivat liikuttaa kättä ja rannetta samanaikaisesti saavuttaakseen tarkoituksen. Jos, kuten minä, luulit tämän jo tapahtuneen, näet tämän läpimurrona.

3D-skannerit

Tieteiskirjallisuuden maailmasta, ja se oli mahdollista vain elokuvien CGI:llä muutama vuosi sitten, 3D-skannereita käytetään nykyään monilla aloilla. Tiesitkö, että 3D-skannereita käytettiin raajojen ja kehon kuvien luomiseen lääketieteen avuksi? En tehnyt. Minulle käänteinen suunnittelu on jotain täysin scifiä, mutta ilmeisesti ei; 3D-skannereita käytetään tällä hetkellä tähän. OK, se on enemmänkin insinööritarkoituksiin kuin olentojen luomiseen, mutta se on silti olemassa. 3D-skannereita käytetään myös monilla muilla aloilla, mukaan lukien kriminologia ja media. Se saa minut miettimään, kuinka kauan voimme skannata kehon sisällä.

Neurogrid

Tämä on seuraava askel eteenpäin tietokoneen evoluutiossa, ja, kuten nimestä ehkä arvasit, se yrittää kopioida aivoja. Neurogrid on piirilevy, joka jäljittelee tapaa, jolla aivot käyttävät hermosoluja ja synaptisia yhteyksiä tehdäkseen näin tehokasta työtä niin suuressa mittakaavassa. Stanfordin yliopiston työryhmä on osoittautunut erittäin onnistuneeksi, ja heidän piirilevynsä on 9 000 kertaa nopeampi kuin perinteisen tietokoneen. Energiatehokkuus saattaa kuitenkin olla tässä suuri voittaja (se on 100 000 kertaa parempi energiatehokkuuden suhteen). Tämä voi johtaa tien hermoimplantteihin, jotka eivät tarvitse hankalia paristoja saadakseen virtaa, ja avata monia sovelluksia kehossa. Tällä hetkellä taulu maksaa 40 000 dollaria, joten kestää jonkin aikaa ennen kuin näemme sellaisen kaupoissa.
Siellä on monia uusia ideoita ja teknologioita, mutta toivon, että nämä 3 avaavat silmäsi tulevaisuuden mahdollisuuksille ja ihmeille, joita täällä on tänään. Tapa, jolla kehitämme sitä, saa sinut miettimään, mistä tulevaisuuden sci-fi-kirjoittajien on kirjoitettava.