Koti

4 pääasiallista allergioiden syytä kotona

Jos sinulla on allergia, ymmärrät, kuinka vaikeaa voi olla kontrolloida ympäristöäsi allergian pysäyttämiseksi. Jossain, jota meidän pitäisi pystyä hallitsemaan, on kuitenkin kotimme, mutta kotisi on luultavasti mahdollisten allergiasyiden pesäke. Jos tämä on sinulle yllätys, tässä on muutamia yleisimpiä allergioiden syitä kotonasi.

Ruokaa

Se voi olla suuri ongelma selvittää, jolle olet allerginen, kun kyseessä on ruokatuote, ja saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin on varma syyn syy. Kun olet varma, saatat joutua selvittämään kaikki muut ruokatuotteet, jotka sisältävät allergiasi lähteen. Tämä on painajainen niille, jotka eivät siedä vakavasti tiettyjä ruokia, erityisesti niitä, joita käytetään usein kastikkeissa jne. Maapähkinät ovat ilmeinen esimerkki, mutta niitä on monia muitakin.

Muotti

Jos sinulla on homeallergia, sinun tulee yrittää hävittää kodistasi kaikki homeet. Ongelmana on, että tämä voi olla vaikea tehdä, ja siksi sinun tulee palkata ammattimainen homeenpoistoyritys; he tulevat kotiisi ratkaisemaan nykyiset ongelmasi ja antavat sinulle neuvoja tulevaisuudesta. Säännöllinen puhdistus antiallergeenituotteilla sekä homeenestomaalien ja rakennusmateriaalien käyttö auttaa, mutta homeen kasvun pysäyttämisen oppiminen on tärkein neuvo, jonka he antavat sinulle.

Pölypunkit

Pöly itsessään voi aiheuttaa allergiaa, mutta se on yhtä todennäköistä, että se on pölyssä olevia punkkeja. Nämä punkit (tunnetaan myös nimellä sänkypunkit) rakastavat elää kosteissa, lämpimissä paikoissa, ja niitä voi olla jopa 19 000 yhdessä grammassa pölyä. Olet ehkä nähnyt kuvia näistä pienistä otuksista, ja ne näyttävät pelottavilta, mutta ne aiheuttavat vain haittaa tai epämukavuutta niille, jotka ovat saaneet allergisen reaktion. Tämä ongelma vaatii ammattilaisen apua; vaikka punkkienkestävän peiton asentamisen, mattojen poistamisen huoneistasi ja tehokkaiden mediasuodattimien käyttämisen kotonasi pitäisi auttaa

Lemmikit

Valtavalla osalla meistä on lemmikki kotona, ja vaikka lemmikilläsi ei ehkä ole tällä hetkellä vaikutusta, se ei tarkoita, etteikö se olisi allergisen reaktion aiheuttaja myöhemmin. Meillä voi kehittyä allergioita ajan myötä, ja rakkaan lemmikin luovuttaminen reaktion vuoksi voi olla sydäntäsärkevää. Ihon ulosteet, sylki tai jopa virtsa voivat aiheuttaa allergian, ja niiden käsitteleminen lemmikkisi säilyttämiseksi on elintärkeää. Jälleen, matot on poistettava, itse kodin siivousta on lisättävä ja lemmikkieläimet tulisi kieltää huonekaluista (jopa autosta) tai pestävät päälliset tulisi laittaa paikalleen. Jälleen kerran High-Efficiency Particulate Air -suodattimen (HEPA) käyttö on elintärkeää, jotta ilma pysyy puhtaana hiukkasista. Muista pestä kätesi myös lemmikkien käsittelyn jälkeen; tämä on myös elintärkeää.
Allergia jollekin on tarpeeksi paha asia, mutta allergeenin läsnäolo kotona pahentaa tilannetta. Jos pystyt ratkaisemaan nämä 4 ongelmaa, elämänlaatusi voi parantua.

Related Articles