Koti

5 tapaa vähentää ilmastointilaitteen käyttöä tänä kesänä

Kesäkuukaudet tuovat upean sään ja runsaasti auringonpaistetta, mutta ne voivat myös saada energialaskumme nousemaan pilviin, koska ilmastointilaitteiden käyttö kotona on lisääntynyt. Vaikka ilmastointilaitteet auttavat pitämään sinut viileänä, ne voivat myös aiheuttaa kolhua lompakkoon. Onneksi on monia asioita, joilla voit pitää kotisi viileänä ilman, että sinun tarvitsee kytkeä ilmastointia päälle. Tässä artikkelissa on tietoja viidestä yksinkertaisesta tavasta, joilla voit vähentää ilmastoinnin käyttöä tänä kesänä.

Sävytetty ikkunakalvo

Yksinkertainen tapa vähentää ilmastoinnin käyttöä on levittää ikkunoihin sävytetyt ikkunakalvot. Nämä kalvot on suunniteltu erityisesti vähentämään auringon häikäisyä ja estämään UV-säteet, jotka puolestaan ​​auttavat pitämään kodin sisätilat paljon viileämpänä. Sävytetyillä ikkunoilla on muita etuja, kuten se, että niitä voidaan käyttää lisäämään yksityisyyttä kotona. Sävytettyjen ikkunoiden asiantuntija osaa selittää saatavilla olevat erilaiset kalvotyypit ja suosittelee parasta tyyppiä tarpeisiisi.

Ilmanvaihto

Pidä ikkunat ja ovet auki aina kun mahdollista. Tämä auttaa raitista ilmaa ja tuulta kiertämään kotonasi ja pitämään sen viileämpänä.

Varjostimet

Voit käyttää kodin huoneissa varjoja, jotka saavat eniten auringonvaloa. Nämä sävyt estävät valon ja pitävät huoneet viileinä. Kokeile ja vedä varjostimet alas kaikissa huoneissa, joita et käytä päiväsaikaan, jotta kun tulet käyttämään niitä illalla, aurinko ei lämmitä niitä.

Vaihda lakanat

Kesäkuukausina lakanat kannattaa vaihtaa viileämpään. Saatavilla on luonnonlakanoita, jotka on suunniteltu käytettäväksi kesäkuukausina. Tämä antaa sinulle paremmat yöunet ja auttaa sinua helpottamaan ilmastointilaitteen käyttöä.

Vältä kuumia laitteita

Yritä välttää liesituulettimen käyttöä kotonasi (etenkin jos se on kaasukäyttöinen) aina kun mahdollista. Kokeile sen sijaan grillata ulkona tai valmistaa salaattia ja kylmiä ruokia lounaaksi lämpimän aterian sijaan. Tämä auttaa vähentämään energialaskujasi ja myös estämään keittiön kuumenemisen niin paljon.

Fanit

Tuulettimia voidaan käyttää myös viilentämään huoneet. Ne ovat erityisen hyviä, kun pysyt yhdessä paikassa, kuten makuuhuoneessa. Ne kuluttavat vähemmän energiaa verrattuna ilmastointilaitteeseen. Käytä niitä viimeisenä keinona, kun harkitset ilmastointilaitteiden kytkemistä päälle.

Kokeile yhtä tai useampaa yllä olevista tavoista kotonasi, niin tunnet olosi viileämmäksi ja huomaat, että et käytä ilmastointilaitteitasi niin paljon. Vähentämällä ilmastointisi käyttöä säästät rahaa energialaskuissasi ja olet myös ympäristöystävällisempi.

Related Articles